Sarımsak |
ABD Harvard Tıp Fakültesi uzmanları, yaptıkları araştırmalar sonucunda, sağlıklı hayatın temeli olan aşağıdaki 9 besin maddesinin, evlerden kesinlikle eksik edilmemesi gerektiğini belirttiler:
Süt: Kemikleri güçlendirir. İçindeki kalsiyum ve D vitamini vücudu yeniler. Tansiyonu ve böbrek taşı riskini düşürür. 50 yaşını geçen erkek ve 65 yaşını geçen kadınlar günde en az 3 bardak yağsız süt içmelidir.
Balık: Her balık faydalıdır. Balık yağı kalp krizini önler, kalsiyum ve sodyum ihtiyacını karşılar. Balık, romatizma yanmalarına iyi gelir ve âdet dönemi sancılarını hafifletir. Haftada bir defa balık yenmelidir.
Sarımsak: Kolesterolü düşürür, antibakteriyel tesire sahiptir. Bağırsak ve göğüs kanseri riskini azaltır. Her gün bir diş sarımsak yemek gerekir. Çiğ yemek daha faydalıdır.
Portakal: Soğuk algınlığına iyi gelir, kolesterol seviyesini düşürür, kemikleri güçlendirir, böbrek taşı meydana gelmesini ve bağırsak kanseri riskini azaltır.
Kuru fasulye: Bakliyatların en sağlıklısıdır. 2.8 gramında dahi kolesterol düşürücü tesiri vardır. Kalp hastalıkları, felç ve kolon kanseri riskini en aza indirir. En az 2 günde bir yemek yerinde olur.
Domates: Başta prostat olmak üzere, mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Yaşlılığın etkilerini geciktirir. Kanserin yayılmasını engeller. Haftada 4-5 defa çiğ olarak yemelidir.
Tofu: Soya fasulyesi sütüyle hazırlanan tofu (Peynire benzer bir yiyecek), kalbi korur. Kolesterolü düşürücü tesire sahiptir. Menopoz dönemini kısaltır, böbrekleri korur. Günde 35-50 gram arasında yemelidir.
Su: Yorgunluğu alır, kasları rahatlatır. Vücut ısısını normal seviyede tutar, böbrek taşı hâsıl olmasını önler. Günde 5 bardaktan fazla su içmek gerekir.
Brokoli: C vitamini bakımından çok zengindir. Kanseri önleyici besin değeri vardır. Vücudun hormon üretimini artırır. Göğüs kanseri, romatizma, diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Haftada 3-4 defa, yarım kâse yenmesi çok faydalıdır.
Süt: Kemikleri güçlendirir. İçindeki kalsiyum ve D vitamini vücudu yeniler. Tansiyonu ve böbrek taşı riskini düşürür. 50 yaşını geçen erkek ve 65 yaşını geçen kadınlar günde en az 3 bardak yağsız süt içmelidir.
Balık: Her balık faydalıdır. Balık yağı kalp krizini önler, kalsiyum ve sodyum ihtiyacını karşılar. Balık, romatizma yanmalarına iyi gelir ve âdet dönemi sancılarını hafifletir. Haftada bir defa balık yenmelidir.
Sarımsak: Kolesterolü düşürür, antibakteriyel tesire sahiptir. Bağırsak ve göğüs kanseri riskini azaltır. Her gün bir diş sarımsak yemek gerekir. Çiğ yemek daha faydalıdır.
Portakal: Soğuk algınlığına iyi gelir, kolesterol seviyesini düşürür, kemikleri güçlendirir, böbrek taşı meydana gelmesini ve bağırsak kanseri riskini azaltır.
Kuru fasulye: Bakliyatların en sağlıklısıdır. 2.8 gramında dahi kolesterol düşürücü tesiri vardır. Kalp hastalıkları, felç ve kolon kanseri riskini en aza indirir. En az 2 günde bir yemek yerinde olur.
Domates: Başta prostat olmak üzere, mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Yaşlılığın etkilerini geciktirir. Kanserin yayılmasını engeller. Haftada 4-5 defa çiğ olarak yemelidir.
Tofu: Soya fasulyesi sütüyle hazırlanan tofu (Peynire benzer bir yiyecek), kalbi korur. Kolesterolü düşürücü tesire sahiptir. Menopoz dönemini kısaltır, böbrekleri korur. Günde 35-50 gram arasında yemelidir.
Su: Yorgunluğu alır, kasları rahatlatır. Vücut ısısını normal seviyede tutar, böbrek taşı hâsıl olmasını önler. Günde 5 bardaktan fazla su içmek gerekir.
Brokoli: C vitamini bakımından çok zengindir. Kanseri önleyici besin değeri vardır. Vücudun hormon üretimini artırır. Göğüs kanseri, romatizma, diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Haftada 3-4 defa, yarım kâse yenmesi çok faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder