30 Temmuz 2008 Çarşamba

Egzamaya kudret narı

Egzema Fotoğrafı
Halk arasında mayasıl diye bilinen egzama, derinin kaşıntı ile birlikte sulanması şeklinde meydana gelen bir tür iltihaptır. Tıp dilinde “Erythema pernio” denir. Kaşıntı ve kızartı ile ortaya çıkar. Egzamanın farklı sebeplerle ortaya çıkabilir. Bu sebepler. ruhsal olabileceği gibi alerjik tepkiler veya deriyi tahriş eden maddeler de olabilir. Bazı kimselerde ise irsidir.

Egzama, vücudun hemen hemen her yerinde görülebilir ve bulundukları yere göre isimlendirilirler. Egzamanın tedavisinde en etkili ilaçlardan biri kudret narıdır.

Tedavinin ilk şartı strese girmemek ve egzamalı olan yerleri kaşımamaktır. Ayrıca, su ve sabunlu sudan olduğu kadar uzak kalmak gerektiği de öne sürülmektedir. Su yerine permanganatlı su veya rivanollu su kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu arada perhizi de ihmal etmemek gerekmektedir. Acılı, baharatlı ve yağlı kızartma gibi yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Ayrıca, tedaviye yardımcı olmak maksadı ile aşağıdaki reçetelerden de istifade edilebilir:

* Yarım litrelik bir şişe zeytinyağına, bir adet kudret narı konur. Güneş gören bir yerde eriyinceye kadar bekletilir. Kullanmadan önce iyice karıştırılıp, egzamalı yerlere sabah akşam sürülür. Kudret narından yapılan bu ilaç baharatçı ve aktarlarda hazır olarak satılmaktadır.

* 1 kahve fincanı sirkeye batırılan kuru erikler egzamalı yerlere sürülür.

* 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağına 2 tatlı kaşığı kına konur. Merhem haline gelinceye kadar karıştırılır. Günde bir defa egzamalı yerlere sürülür.

* Yarım litre suyun içine 5 tutam mayasılotu konur. 15 dakika kaynatılıp süzülür. Günde bir çay bardağı içilir . Aynı uygulamaya bir hafta devam edilir ailevekadin.com

2 yorum:

Adsız dedi ki...

2 ay önce uzman bir doktorun bana verdiği ilaçlar; on gün içinde olumlu sonuç verdi. çok şükür kurtuldum bu illetten. Allah rızası için paylaşıyorum.

1)Exipial Lipo

2)Advanton Pom. Madecosol Pomat, Oxyde Zinc 20gr, Lanoline 15gr, Vazeline 10gr,

3)Ultralan 20mg

Kullanım şekli: önce Exipial, egzamalı bölgeye yumuşaması için sürülür. On dakika sonra karışım merhem sürülür. (2 numaralı ilaç eczane hazırlayacağı bir merhemdir. doktorun yazdığı ilaçların karışımı sonucu oluşur.)

Adsız dedi ki...

ağzınızdan bal damlıyor deneyeceğim umarım iyi gelir. peki bu ilaçları ne kadar süre kullanmak gerekiyor?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings