1 Ağustos 2008 Cuma

Zayıflamak için iştah kesen yiyecekler


Kiloları ile başı dertte olanların en çok şikayet ettikleri konu, aşırı iştahlı olmaları ve sık sık yemek ihtiyacı duymalarıdır. Eğer siz de bu konuda dertli iseniz; yani zayıflamak istiyor, ancak iştahınıza engel olamıyorsanız, diyet uzmanları sizin için harika bir liste hazırlamışlar.

Nasıl kilo veririm diyorsanız, İşte iştah kesen yiyeceklerin listesi:

Salatalık:
İyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesin. Üzerine bol bol dereotu da serpebilirsiniz.. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.

Kepekli ekmek:
Beyaz ekmek yerine mutlaka bol lif içeren kepekli ekmek veya tam buğday ekmeği yiyin. Kepekli veya tam buğday ekmeği, tok tutar, yağ ve karbonhidrat emilimini yavaşlatır, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.



Yumurta:
Haftada en az iki defa yumurta yiyin. Çünkü yumurta uzun süre tokluk hissi verir. Ayrıca içinde bol miktarda “triptofan” olduğu için neşenizin yerine gelmesini sağlar.

Yulaf ezmesi:
Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Bezelye:
Bezelyenin içeriğinde de bulunan albümin, iştahınızı kapatmak için iyi bir besindir. Bu nedenle sık sık bezelye yiyin veya çorbasını için.

Karnıbahar ve brokoli:
Hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar.

Kaşar ve zeytin:
Yağsız kaşarı ince dilimleyin ve siyah zeytin ile süsleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı sirke dökün. Bu karışım, birkaç saat süreyle açlığınızı giderecektir.

Mor erik:
Tatlı olarak 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.

Yeşil fasulye:
Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. İsterseniz biraz yağsız krema da katabilirsiniz.

Ananas:
200 gr. ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine biraz yağsız süt ve taze nane ekleyebilirsiniz.. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur. Ayrıca selülit oluşumunu da engeller.

Yeşil salata ve balık:
Kendinize yeşil salata, ton balığı, kivi veya portakaldan oluşan bir ziyafet hazırlayın. Balığın içeriğindeki İyot, tiroit bezinin işlevlerini hızlandırdığından açlık hissi giderilir.

Kuru erik:
Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.

Maydanoz:
Bu harika sebzenin içindeki mineraller vücutta yağ yakımını hızlandırır.

Elma:
Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı balla karıştırın. Bu karışımın içeriğindeki değerli lifler hem doyurucu hem de bağırsakları çalıştırıcı etki gösterir.

Enginar kökü:
Karaciğerlerinizi çalıştırmak için 10 adet enginar kökünü, içine 1 doğranmış soğan, karabiber tanesi ve yarım limon katılmış suda haşlayın. Daha sonra 1 çay kaşığı bal, iki sap kekik ve biraz limon suyunu kaynatın. Enginar köklerini süzün ve hazırlamış olduğunuz karışımın İçinde biraz pişirip çıkarın.

Böğürtlen:
Bol bol böğürtlen yiyin. Böğürtlen sizi hem neşelendirir, hem de tok tutar. Kan şekerinizin yükseleceğinden korkmayın. Çünkü böğürtlenin içeriğindeki doğal şekerler kan şekerini etkilemez.

Armut:
Kahvaltıda armut yiyin. Armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki früktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.
ailevekadin.com

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings