23 Temmuz 2011 Cumartesi

Migren ile yaşamak

Migren neden olur?

Migren, çoğunlukla Serotonin denilen kimyasalların değişikliği sonucu oluşur. Serotonin vücutta pek çok rol oynar ve aynı zamanda kan damarları üzerinde bir etkisi olabilir. Serotonin seviyeleri yüksek olduğu zaman, kan damarları daralır. Serotonin seviyesi düştüğünde, kan damarları şişmeye başlar. Bu şişlik ağrı veya başka sorunlara neden olabilir.
Kadınlarda ise pek çok şey  ( kan şekeri, bazı gıdalar ve östrojen seviyesi değişiklikleri ) serotonin düzeyini etkileyebilir. Bu sebeple kadınlarda daha çok görülür.

Nasıl bir Migren
Migren ağrısı şiddetli olabilir ve günlük aktivitelerinizi engelleyebilir. Migren tüm insanlarda aynı değildir. Migren Olası belirtiler altta listelenmiştir.
Migren başlamadan önce bazı belirtiler sebebi ile başlayacağını hissedebilirsiniz. Bu belirtiler enerji eksikliği, yorgunluk, iştahsızlık, susuzluk ve değişik ruh hali olabilir.

Migren belirtileri

Başın bir veya her iki tarafında yoğun zonklama veya sancı.
Fiziksel aktivite sonrası ağrı artışı

Adet ağrılarından kurtulmak


Adet Ağrıları

       Günümüzde Her on kadından altısı Adet ağrıları deneyimini yaşamaktadır.
Bunların üçte biri ise, Günlük yaşamını etkileyecek düzeyde bu acıları yaşarlar.
Genellikle Adet döneminden bir ya da iki gün önce ve bel ve karın bölgesinde
Hissedilir. Bu dönemde ağrı nöbetlerine kusma, baş dönmesi, baş ağrısı, hassas ruh hali ve sinirlilik eşlik eder.

Sözün özüne gelecek olursak zaten internet ortamında bu bilgileri istediğiniz kadar bulabilirsiniz.

Şimdi adet ağrılarından kurtulmak için çözümlere bakalım.

Adet ağrılarına bitkisel çözümler

Nane, adaçayı, kekik, tarçın, papatya ya da anason, bibiriye, civanperçemi çayları hazırlayıp Sıcak olarak tüketmek Adet ağrılarını azaltır.

Kaynamış bir bardak suyun içerisine 10 gr. Papatya, 10 gr anason ve biraz kimyon atarak beş dakika demlenmesini bekleyin. Bal ile tatlandırarak günde iki ya da üç kez çay olarak tüketebilirsiniz.


Adet ağrıları nasıl geçer

Adet döneminde az yağlı ve tuzlu tüketilmeli Bitkisel yağlar ve margarin, cips, tuzlu gıdalar, pasta türevi tatlılar, kahve ve çikolata, Asitli-gazlı içecekler, kırmızı et, şeker tüketiminde kaçınmalıdır. Sigara alkol ve stresten uzak durmalıdır.

Ilık süt, rahim kasılmalarına yardımcı olur ve rahatlatır. Daha fazla meyve, sebze, hububat, fındık, ceviz, beyaz et ve bol su içeren gıdalar adet sancılarını daha hafif atlatmanızı sağlar.       
  
Adet ağrılarına ne iyi gelir

Adaçayı yağı ile ağrı ve kramp olan bölgelere masaj yapmanız, kasılma ve ağrıları azaltır.
Sıcak, kan dolaşımını desteklediği için Sıcak küvet içerisine 6 damla kimyon yağı ile 15 dakika yapılan banyo ve su kompresleri kesinlikle fayda sağlayacaktır.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings