20 Ekim 2011 Perşembe

Eklem, romatizma ve kas ağrıları için öneriler


                 Günümüzde pek çok insan eklem ağrılarından dolayı acı çeker. Biz genelde bunları kireçleme (Osteoartrit) Romatizma ( Artrit, Romatoid artrit,vs ) diye adlandırırız. Bu yalnızca yaşlıların değil, gençleri de etkilemektedir. Eklemlerdeki Ağrılar bize vücudumuzda bir şeylerin yanlış olduğunu hatırlatan ya da işaret eden belirtilerdir. Önemli olan,  bu ağrıların gerçek nedenini bulup analiz etmek ve Hekime başvurarak tedavi yollarını aramaktır.

Eklem, romatizma  ve kas ağrısı olanlar için önerilerimiz.

Genellikle yorgunluk atmak için kullandığımız. Çay, kahve gibi Kafein içeren içecekler yerine yeşil çay ve bitkisel çaylar tercih edin.

Alkol sigara gibi uyarıcı niteliği taşıyan şeyler kullanmaktan kaçının. Bunlar yumuşak dokulara zarar verebilir.  

Balık Tüketin ( Somon – Sardalya – Alabalık ) Omega-3 yağı içeren Bu gıdalar. Özellikle iltihaplı eklem rahatsızlıklarına faydalıdır. 2006 yılında yapılan bir araştırmada omega-3 destekli beslenen kişilerde ağrı oranlarında %60 oranında azalma görülmüştür.

İnsanlar ve hayvanlar için Tüketimi uygun olmayan Yapay tuz ve soslardan, yani Gıdaların lezzet ve aromasını arttırmak için kullanılan “monosodyum glutamat”  içeren. ( Günümüzde tatlı tuzlu fark etmez birçok hazır gıdada bulunur) hazır besinlerden uzak durun.

Abur cubur dan  kaçının. Bu gıdalar bağışıklık sistemine zarar verir.  Fazlasın ile tükettiğinizi düşünüyorsanız bir diyetisyenden yardım alın.

Mutlaka Her gün 8 Bardak Su tüketin

Hareketsizlik Ekrem ağrılarını arttırır. Doktorunuzun tavsiye ettiği şeklide Bol bol yürüyüş ve egzersiz yapın


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings