27 Ekim 2010 Çarşamba

Bildiğimiz soğan

1919 da, grip 40 milyon kişiyi öldürdüğünde bir doktor, gribe karşı kendilerine ne şekilde yardım edilebileceğini görmek için çiftçileri ziyaret ediyordu. 

Bir çok çiftçi ve ailesi bu hastalığa yakalanmış ve bir çoğu da ölmüşlerdi.

Bir çitci ailesi ise hastalıktan hiç etkilenmemişti... Evin her tarafında soğan vardı.

Doktor buna inanmadı. Ona, mikroskopta inceleme yapmak için bu soğanlardan birini kendisine verip veremeyeceğini sordu.

Kadın ona birini verdi.

Doktor, soğanda grip virüsünü buldu.

Soğanın, tüm bakterileri emerek, aileyi sağlıklı tuttuğu apaçık ortadaydı.
Aynı hikayeyi bana kuaförüm de anlatmıştı. Birkaç yıl kadar önce, müşterilerinden büyük bir kısmı gribe yakalanmışlar ve hastalanmışlardı.

Ertesi yıl, salona birkaç tabak içinde soğanlar koymuş ve büyük bir sürprizle, kendisiyle birlikte çalışanların hiç biri hastalanmamıştı. Bu bilgiyi, sağlıkla alakalı çalışmalarımda her zaman bana yardımcı olan Oregon da ki bir dostuma gönderdim. O da bana, soğanla ilgili enteresan bir tecrübesini nakletti.

Çiftçilerin hikayesini işitmeden önce, ağır seyreden bir zatürreeye yakalanmıştım. Bir gün, okuduğum bir makalede, bir soğanın tam ortadan ikiye bölünmesini ve bir yarısının bir tabak içinde çatalla iyice ezilerek, geceleyin hastanın yakındaki bir masanın üzerine konulmasını söylüyordu. Mikroplardan dolayı soğanın ertesi sabah siyahlaşacağını söylüyordu. Söylenileni aynen yaptım. Ertesi gün soğan çok kederli gözüküyordu, ben ise kendimi, çok daha iyi hissediyordum.

Bu makale aynı zamanda, geçmişte odalara konulmuş olan soğan ve sarımsakların, insanları veba ya karşı da korumuş olduğunu iddia ediyordu. Her ikisi de güçlü bir şekilde anti bakteriyel ve antiseptik özelliklerine sahiptirler.

Anlatılan bu şeylerden çıkarılacak sonuç şudur : birkaç soğan satın alınız, ve bunları soymaksızın tabaklar içinde evin her yerine yerleştiriniz. Eğer çalışıyorsanız, bir veya iki tane de çalıştığınız yere koyunuz. Biz bunu yapmadık ve gribe yakalandık! 

Soğan size yardım edecek, siz ve yakınlarınız hasta olmayacaksınız. Eğer gribe yakalanırsanız da hafif atlatacaksınız…
Kaybedecek bir şey yok, deneyiniz !

Sadece 1 liralık soğan !!! Soğan size yardım edecek, siz ve yakınlarınız hasta olmayacaksınız. Eğer Gribe yakalanırsanız da hafif atlatacaksınız…


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings