2 Ağustos 2008 Cumartesi

Arılardan Nasıl kurtulursunuz

arı


Son birkaç Gündür bloğa ,kim ? Nasıl ? Ne şekilde geliyor diye baktığımda.
Daha önce yazmış olduğum , karıncaları kovmak, örümceklerden böceklerden kurtulmak
Ve sivrisinekler için çözüm konularına istinaden Arıları kovmak yada arılardan kurtulmak diye google’a yazarak bloğa gelenler olduğunu fark ettim.

Öncelikle belirtmeliyim ki ; bu bahsettiğim konularda çözüm yollarını yazarken ,doğal yolları , ve mümkün mertebe kovmak / kaçırmak eylemlerini için püf noktalarını yazdım. öncelikli amaç , öldürmeden bu işi halledebilecek çözümlerdi. Zaten ilaçlama yaparak bu meselenin bir şekilde hallola bileceğini herkes biliyor.
Bunun yanında Web ortamında genel olarak haşere kontrol’ü için insanların yakarak , su ile boğarak veya patlayıcı maddeler kullanarak haşereleri öldürdüğünü gördüm. Elbete o kişilerin tercihidir fakat dinimizce uygun olmadığını belirtmek isterim.

Arılardan kurtulmak yada arıları defetmek meselesine gelince.

Bunu neden ve ne için istenildiği sorusu akla geliyor.

Seçeneklere bakarsak :
Evimizin herhangi bir köşesinde arılar kovan yapmış olabilir.
Bahçemizde veya evimizin yakınında sulu yada çamurlu olan bir ortamdan dolayı Sarıca arı dediğimiz arılar yada eşek arıları sizi rahatsız ediyorlardır.Yada balkonda yada piknikte yemek yerken ,yemek kokusuna gelip sizi endişelendirebilirler.

Eğer evinizde yada bahçenizde bir arı kovanı varsa , en iyi çözüm. Bir arı uzmanını getirerek kovanı taşımaktır.
Bunu yapmadığınız sürece rahat edemezsiniz. Ve bu işlemi kendiniz de yapmaya kalkmayın, tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Öldürerek yada ilaçlayarak bu işi halletmek en son çare olmalıdır.

Eğer balkonda yada piknikte sizi rahatsız ediyorlarsa
Bir metal kap içerisinde kahve ile şeker karıştırıp yakın.Yakma sonucunda oluşan duman ve kokudan dolayı arılar sizi rahatsız etmezler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings