29 Haziran 2009 Pazartesi

Vücut ve Ter kokusundan Kurtulmak


Vücut ve Ter kokusu bazen ciddi bir tıbbi bozukluğun bir etkisidir. Ter ve kötü vücut kokusundan kurtulmak için, Mücadele etmenize rağmen kötü vücut ve ter kokusu devam ediyorsa, Kötü vücut ve ter kokusuna sebep olan Alttaki hastalıklar için doktora danışmak gerekirlidir.

-Böbrek Hastalıkları

-Karaciğer Hastalıkları

-Şeker Hastalığı

-Kronik kabızlık

-Kalsiyum Eksikliği

-Magnezyum Eksikliği

-Çinko Eksikliği


Vücut ve Ter kokusundan kurtulmak


Eğer kirli yaşıyorsanız ve bu sebeple sahip olduğunuz hoş olmayan kötu ter ve vücut kokusu sizi rahatsız etmiyorsa Bu yazı zaten sizin için değil. Yok Eğer rahatsız oluyorsanız, Size ter ve vücut kokusu için çözüm yollarını anlatmaya çalışacağım.
Ter ve vücut kokusu, herhangi bir sağlık probleminiz yoksa, tamamen beslenme ve yaşam tarzı ile alakalı bir durum. Önce nelerin sebep olduğuna bakalım .
Vücut ve Ter kokusuna Sebep Nedir ?

- Hijyen eksikliği

- Ağır beslenme

- Sigara

- Alkol

- Kafein

- Ağır Gıdalar ( Sarımsak – Soğan )

- Rafine Edilmiş Gıdalar

Doğru kişisel hijyen için

Eğer kötü vücut ve ter kokunuz varsa, Günde en az iki defa banyo yapmalı ve iyi bir anti bakteriyel sabun kullanmalısınız. Deri üzerindeki yağ hücrelerini temizlemek için, Haftada iki kez İyi bir lif ile ovalayarak kese yapmak çok yerinde olacaktır. Yatağınızın Çarşaflarını haftada bir kez değiştirmelisiniz. Pamuklu Giysiler ve çamaşırlar tercih edilmeli, daha sık değiştirmelisiniz. Genital bölgelerin temizliği çok önemlidir, buna da dikkat etmeli ve kaliteli deodorant kullanmalısınız.

Doğru Ve Yerinde gıda tüketimi

Aşırı kırmızı et, karbonhidratlı besinler, sarımsak ve soğan. Bunları Kötü ter ve vücut kokusuna etken olan gıdalar. Özellikle Türk Mutfağında Bu gıdalar Yemeklerde olmazsa olmaz derecede kullanılıyor. Bu gıdaları azaltmak önemli derecede Ter ve vücut kokusunun azalmasına etki edecektir. Çay, kahve içerisindeki Kafein’de aşırı terlemeye ve kötü kokuya neden olabilir. Yağlı gıdalar, kızarmış yiyecekler, rafine edilmiş şeker ve aşırı işlenmiş gıdalar daha az ve yerinde tüketilmelidir. Yumurta, karaciğer ve baklagiller de dikkatli kullanılması gereken gıdalar arasında. Son olarak ter ve vücut kokusunda kurtulmak için, gerçektende alkol ve Sigara tüketiminden kaçınmak gerekir. Hemen hemen tüm meyve ve sebzeleri biraz daha fazla kullanmalı, doğal bir temizleyici olan maydanoz, ıspanak, lahana daha sık tüketilip, Ekmek ve fındık gibi daha az işlenmiş besinlere ağırlık vermelidir.

Vücut ve Ter kokusu kurtulmak için yukarıda anlattıklarımı yapın, mutlaka faydasını göreceksiniz.

Ayrıca Elma sirkesi, limonlu su yâda karbonatlı su ile koltuk altlarınıza pamuklu bir bez kullanarak kompres uygulayın. Sirke kötü kokuya sebep olan bakterileri yok edecektir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings