1 Ağustos 2008 Cuma

İsilik

İsilik yada derideki kırmızı noktalar, yaz mevsiminde aşırı terleme sebebi ile meydana gelir.
Kaşıntı,kırmızı şişlikler ve yanmaya sebebiyet vererek rahatsız eder.

İsilikle başa çıkmak istemiyorsanız, isilik sorununu önce durdurmalısınız.

Bunun için serin yerleri tercih etmeli , sık sık SERİN duş almalı ve cildinizi kuru tutmalısınız.

Çamaşırlarınızı terlediğinizde değiştirin
Rahat kıyafetler seçin
Terlemeye sebep olacak kıyafetlerden kaçının

İsilikten kurtulmak içinde

Islak havlu kompresi uygulayın
Banyo suyuna yulaf ezmesi, mısır nişastası ve yemek sodası ekleyerek duş alın.
İsilik olan yere sabun vs sürmeyin
Yattığınız yerin , teri çekebilen özelliğe sahip olmasına dikkat edin.
Plastik ,sünger ve naylon özellikli nesneler üzerinde yatmayın

Eğer kırmızlıklar kabarmıyorsa
Güneş losyonu ve Aloe vera içeren kremler kullanabilirsiniz.

Brokolinin Faydaları

Brokoli
Bugün dünyada, üzerinde en çok araştırma yapılan sebzelerden biri olan brokoli; karalahanaya çok benzediği ve ortasında karnabahara benzeyen yeşil renkte meyvesi olduğu için, halk arasında “meyveli karalahana” ve “göbekli karalahana” gibi isimlerle de tanınıyor. Brokoli, Amerika ve Avrupa’da en çok tüketilen sebzeler arasında yer alıyor.

Hem vitaminler hem de mineraller yönünden son derece zengin olan bu harika sebze, içindeki antikanserojen maddeler sebebiyle meme, prostat, kalın bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı vücudu bir kalkan gibi koruyor.

Brokolide bol miktarda A, C ve E vitamini vardır. Orta büyüklükteki bir brokoli, günlük C vitamini ihtiyacımızın tam iki katını karşılar. Başta kanser, kalp-damar rahatsızlıkları, eklem romatizması ve alzheimer olmak üzere vücutta çeşitli hastalıkları yok edici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda iyi bir kalsiyum, potasyum, magnezyum ve selenyum kaynağı olan brokoli prostatın en iyi ilâcıdır. Prostat dokusundaki büyümeyi durdurur, hatta küçülmesini sağlar.

Brokoli kürü şöyle hazırlanır: Bir litre kaynamakta olan suyun içine 200-250 gram taze brokoli atılır. Hafif ateşte 4-5 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra süzülüp yarısı sabah, yarısı da akşam aç karnına içilir. Bundan sonra 20 dakika su hariç hiçbir şey yiyip içmemelidir. Her 7 günlük uygulamanın sonunda 3 gün ara verilir. Toplam uygulama zamanı 21 gün olmalıdır.

Zayıflamak için iştah kesen yiyecekler


Kiloları ile başı dertte olanların en çok şikayet ettikleri konu, aşırı iştahlı olmaları ve sık sık yemek ihtiyacı duymalarıdır. Eğer siz de bu konuda dertli iseniz; yani zayıflamak istiyor, ancak iştahınıza engel olamıyorsanız, diyet uzmanları sizin için harika bir liste hazırlamışlar.

Nasıl kilo veririm diyorsanız, İşte iştah kesen yiyeceklerin listesi:

Salatalık:
İyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesin. Üzerine bol bol dereotu da serpebilirsiniz.. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.

Kepekli ekmek:
Beyaz ekmek yerine mutlaka bol lif içeren kepekli ekmek veya tam buğday ekmeği yiyin. Kepekli veya tam buğday ekmeği, tok tutar, yağ ve karbonhidrat emilimini yavaşlatır, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings