23 Ağustos 2008 Cumartesi

ORMAN KEBABI

Ramazan Ayına Az bir zaman kaldı.İftarda hanımlar , bugün ne yapsam acaba diye düşüne dursun.Hergün bir adet yemek tarifini bloğa koymaya çalışacağım.
Bugünkü tarif Orman Kebabı.Orman Kebabı'nı nasıl yapıldığı ve hangi malzemelerin kullanıldığı yazılı. Damak zevkine Göre Muhtelif baharatlar kullanabilir hatta sarımsak dahi ilave edebilirsiniz.
Etleri önceden bir süre yoğurt yada süt ile terbiye edebilirsiniz. Yine yağı daha fazla kullanıp suyu azaltarak daha farklı lezzetler elde etmeniz mümkün.

Yemeğin yanında prinç yada bulgur pilavı , salata yada Cacık önerilerimiz.

Afiyet olsun

MALZEME: 500 gram koyun veya kuzu eti, 2 kaşık sıvı yağ, 1 çay bardağı bezelye, 2 patates, 2 havuç, 1 kuru soğan, 1.5 bardak su, tuz ve kekik.

YAPILIŞI: Et kuşbaşı doğranır, yağ ile birlikte tencereye konur. Üzerine kıyılmış bir adet soğan serpilir. Küçük parçalara bölünmüş patates, bezelye ve havuçlar da üzerine dökülüp kavrulur. Su ilâvesiyle orta hararetteki ateşte pişirilir. Et ve havuçlar pişinceye kadar ateşte tutulur. Üzerine kekik dökülerek, servis yapılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings