27 Temmuz 2009 Pazartesi

Un Helvası


Un helvası

Bu tarif edeceğim Erzurum Usulü Un Helvasıdır.
Ben malzemelerde yağ olarak tereyağı yazdım
İsteğe göre margarinde kullanılabilir.

Malzemeler

Teflon Tava
Bir Paket Tereyağı 250 Gr.
½ Çay bardağı Sıvı yağ
½ Kg Un
2 Bardak Su
2 Bardak Şeker
İsteğe bağlı Badem – Fıstık

Yapılışı
Yağı Tavaya Atıp Sıvı yağ ile beraber eriterek karıştırıyoruz.
Un ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Bebek Maması kıvamına gelince Ocağı kapatıp tamamen Soğumasını Bekletiyoruz.
1 Bardak Su ile Şekeri küçük bir tencerede Şerbet için hazırlamaya başlıyoruz.

Burada önemli bir nokta var.
Şeker hastaları için Un Helvası yapmak isteyen olabilir. Şekeri Yalnızca 3 Yemek kaşığı atarsanız Şeker hastalığı olanlarda Bu Un helvasından tüketebilirler.

Ayrıca Daha az tatlı olmasını arzu edenler şekeri azaltabilir.
Şerbet Hazırlandığında, tamamen soğuyan helvanın üzerine Yavaş yavaş Şerbeti döküyoruz.
Üzerine arzu edilirse fıstık yâda badem koyuyoruz
Helvamız hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings