20 Ekim 2012 Cumartesi

Gripten Kurtulmak



Grip soğuk algınlığı ile karıştırılmamalıdır. Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve burun akıntısı eşliğinde nezle ve öksürük şeklinde ortaya çıkar ve birkaç günde geçer. Oysa grip insanlık tarihinin en eski bulaşıcı hastalıklarından biridir çok daha etkili ve ağır geçer. Genellikle insanı halsizleştirerek hareket edemez duruma getirip, 39 Dereceye kadar yüksek ateş ve burun tıkanıklığı, baş ağrısı halinde seyreder ve en az iki hafta sürer. Grip hava ile dahi bulaşabilir.
Birçok insan gripten çok çabuk kurtulmak için çare arar ve bunu bilmek ister. Muhtemelen gripten çabuk kurtulmak mümkün olmayacaktır, ancak gripten daha hızlı kurtulmak için yapılacak bazı şeyler vardır.

Gripten Korunmak

 

Gripten kurtulmak için en iyi yol Gripten korunmaktır. İlk aşama olarak Grip aşısı yaptırmak akla gelebilir. Grip aşısı vurulduğunda Aynı gün içinde grip belirtileri ile karşılaşabilirsiniz. Aşı, Gripten Korunmak için bağışıklık sistemini daha hazır hale getirip, gribe karşı biraz daha hazırlıklı olmanızı sağlayacaktır. Aşı vurulduktan sonra grip olmayacağınız anlamına gelmez. Garantisi yoktur. Ve mutlaka doktora danışmadan yaptırılmamalıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendiren bir beslenme, Kış mevsiminde Kalabalık ortamlardan uzak durmak ve temizliğe dikkat etmek Gripten korunmanın en iyi yoludur. Bunun en başında ise ellerimizi yıkamak geliyor. Grip mutlak enfekte olmuş kişilerden temas ile bulaşmaz,  Enfekte olmuş nesnelerden de bulaşır. Kullandığımız Telefon, Klavye, Kapı kolları, Musluk başlıkları hijyenik olmayabilir. Bu nesneleri kullanırken peçete kullanabilir veya anti bakteriyel jel kullanarak önlem alabiliriz.

Gripten Kurtulmak için neler yapılmalıdır

 

Gribe yakalanmışsak Gripten kurtulmanın yolları neler. Bol Bol dinlenip istirahat edin ve uyuyun. Terlemeye çalışın. Terlemek enfeksiyonun vücuttan atılmasında büyük rol oynar.  Bol bol sıvı tüketin. Su ve Doğal meyve suları bağışıklık sistemi açısından oldukça önemlidir. Sıcak Tavuk suyu ihtiva eden çorbaların grip rahatsızlıklarında çok etkili olduğuna dair genel bir inanış vardır. Bunun sebebi de Tavuk Çorbalarının Beyaz kan hücrelerinin güçlenmesini sağladığı kanıtlanmıştır.
Sinüsleri açık tutmalıdır. Bunun için burun spreyi kullanabilir, Vichs’li Buhar teneffüs ederek Burun kanallarının açık olmasını sağlayabilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve terlemeyi hızlandıran Ekinezya, sarımsak, zencefil, adaçayı, nane, Taze meyve ve sebzeler C vitamini yüksek gıdalar gripten kurtulmanızı hızlandırır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings