16 Temmuz 2009 Perşembe

Bitkisel Tedavi ve cilt bakımı

Karpuz

Yazın Bu sıcak günlerinde Cildin uğradığı hasarı, antioksidanlar yardımı ile
Azaltmak mümkün. Bunun en kolay yanı da Antioksidan yönünden çok zengin olan baharatları ve Şifalı bitkileri kullanmak.

Antioksidanlar ciltteki iltihapları azaltarak cilt kanserini önlemede çok büyük pay sahibidirler.
Baharatlar içinde Zencefil, Zerdeçal, Fesleğen, Tarçın, Karanfil, Hindistan cevizi, Kekik ve keklik Otu’nun Çok önemli Antioksidan özelliğe sahip olduğu yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır. Hatta Fareler üzerinde yapılan Deneylerde, Zencefil ve zerdeçal’ın Kolon Kanserinin ilerlemesini durdurduğu tespit edilmiştir.

İyi bir cilt bakımı ve sağlık için Antioksidanlara önem vermeliyiz. Ayrıca Kanserden korunmak için de Antioksidan takviyesi, kanser riskini azaltır. Yazın bu sıcak günlerinde zaten bol olan meyve ağırlıklı beslenme çok yerinde olacaktır. Karpuz Kansere karşı en iyi antioksidanlardan bir tanesi ayrıca şeftali, kiraz, kayısı, erik hepsi birer Antioksidan deposudur.



Bu arada Sözü açılmışken bir konuya da değineyim;
Geçmiş yıllarda ülkemizde Baharatlar ve Bitkiler ile yapılan alternatif tıp yadırganmış ve hiçbir şekilde benimsenmeyerek “Kocakarı” ilacı diye Tasvir edilerek dışlanmıştı. Şimdi ise Akademisyenler, Hastalıkların tedavisinde veya önlemesinde kullanılmasını öneriliyor. Hatta Dünyanın birçok yerinde Bitki ve Baharatlardan yapılan Tabletlerin, çayların % 100 Natürel-Doğal diye internet sitelerinde satıldığını görüyoruz. Oysa tarihe baktığımızda ilaçlar zaten hekimler tarafından bitki ve baharlardan yapılırdı.

Sonuç olarak Sağlığımız için baharat ve bitkilerden, sıkça faydalanmalı ve kullanmalıyız. 180 derece de 10 dakikayı aşmamak kaydı ile suda bekletilen baharatlar, antioksidan özelliğini yitirmez. Mutfağınızda her zaman bulundurabileceğiniz en iyi antioksidan özelliği olan gıdalar ise zeytinyağı, badem, kakao, yeşil çay, sarımsak. Aklınızda bulunsun…

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rating , 10 out of 10 based on 250 ratings